Az adatvédelemről

 

 

Ha szeretné elkerülni, hogy az Ön céges adataival a konkurencia járjon jól, akkor kérje személyre szabott biztonsági tervünket...

Egy alkalmazott általában csak a saját munkahelyén dolgozva tud hozzáférni bizalmas adatokhoz és azt is csak munkaidejében, mégis az alábbi információk alapján jelentős kárt tud okozni. Képzeljünk el egy olyan helyzetet amikor egy képzett személy ellenőrzés nélkül a takarítást álcázva bárhová be tud lépni és ott zavartalanul munkálkodni...

 

adatvédelemEgy, a dolgozókról készített tavalyi felmérés szerint száz eltávozott alkalmazottból hatvankettő lopott el cégadatokat, amikor otthagyta munkahelyét.  Volt, aki új munka reményében, vagy saját cég indításához, mások pedig egyszerűen bosszúból "vitték el" az információkat.
A megkérdezettek mindegyike hozzáfért fogyasztói adatbázisokhoz, kapcsolati listákhoz, pénzügyi beszámolókhoz, bizalmas üzleti dokumentumokhoz, szoftverekhez vagy más szellemi termékekhez.
"A Know-how a cég szellemi tulajdona, a koronaékszer, és nagyobb értéket képviselhet, mint az épület, amelyikben működik. Ez a cég veleje, és bármilyen veszteség ezen a téren nagyon sokba kerülhet"
A legtöbb cégnél a védelemre fordított összeg 96,7%-át  a számítástechnikai és a mechanikai védelemre használják fel - az adattárolókat sokkal jobban védik, mint magukat az adatokat, és ez a legnagyobb tévedés a legtöbb biztonsági eljárásban.
A megkérdezett vállalatoknak csak 15 százaléka ellenőrizte, pl. milyen nyomtatott vagy file formátumú dokumentumokat visz magával a távozó alkalmazott.


Sok cég úgy gondolja, az adatok elvesztése az üzletmenettel jár, amivel együtt kell élni. Szerintünk ez nem így van.
 Mi azt gondoljuk, egy szervezet biztonságában a legnagyobb kockázatot mindig az emberi erőforrás jelenti, és a mechanikai védelemre költött összegek töredékéből ki lehet alakítani a vállalatbiztonsági kultúrát.
  Mára Magyarországon is előtérbe került az üzleti hírszerzés, a stratégiai hírszerzés, ipari kémkedés, mellyel jelentős károkat tudnak főként a jelenlegi beszűkült piacgazdaságban okozni.

Cégünk teljeskörű cégvédelmet és /vagy takarítási szolgáltatásokhoz kapcsolódó adat és információvédelmi rendszert tud kialakítani ügyfelei részére. Adatvédelmi és információvédelmi igények esetén vagyonvédelmi, tisztítástechnológiai és információvédelmi szolgáltatásainkat egy rendszerben alkalmazva Cégünk ott is meg tud felelni az elvárásoknak, ahol csak takarítási tevékenységet folytató cég nem.